Bringa-weekend-hu

A legjobb balatoni strand nyomában: Keleti szabad strand, Balatonföldvár

2013. július 23. 08:00 - Koncz Dávid
A legjobb balatoni strand nyomában: Keleti szabad strand, Balatonföldvár

Ingyen van, mégis a legjobbak között a helye. A földvári Keleti strand kompakt méretű, de mindene megvan, még vízicsúszdázhatsz is. Meg szörfözni tanulhatsz, ami tényleg nem semmi.

Balatonföldvár igazi gyöngyszem a déli parton, a kikötő például az egész Balaton egyik legjobb helye. Ahogy azt már említettem. Szerencsére szuper strandja is van a településnek: miután jól bekajáltál a Fapumában, csak egy kicsit kell sétálnod Szántód irányába a Keleti strandhoz, amely alaposan meg fog lepni.

Nem azért, mert ingyenes, a déli parton nem nagy vasziszdasz az ilyesmi. Ez a strand viszont úgy ingyenes, hogy akkor sem csodálkoznál, ha pénzt kérnének érte: rögtön a főbejárat mellett hatalmas bringatárolót találsz, de ha ez véletlenül megtelne, még a hátsó bejáratnál is találsz helyeket.

De ez csak egy kiragadott példa a sok közül. Mert a lényeg az, hogy körbenézel, és rögtön otthonosan érzed magad. Nem nagy, de nem is kicsi a strand, pont jó méretű, és ahhoz képest, hogy nem kérnek érte pénzt, csodálatosan rendezett. Nemcsak füvön, hanem kiépített ösvényeken is sétálhatsz, sok az árnyék, van normális vécé (kettő is), és tádám, ezekben sem kell fizetni.

Akad egy hatalmas játszótér, hogy a gyerekek jól érezzék magukat (a feles energiájukat fizetős trambulinon is levezethetik), a strand végében meg ott a vízicsúszda, ahol egyet 150, tizenkettőt 1500 forintért csúszhatsz. És akkor arról még nem is szóltunk, hogy szörföt, vitorlást és katamaránt is bérelhetsz, ha pedig nem vagy jártas az ilyen járművek kezelésében, szörfözni és vitorlázni is megtanítanak. Hát, ilyesmi fizetős strandokon sem nagyon van, nemhogy ingyeneseken.

Ráadásnak ott van még a strandidőutazás kiállítás, ahova nagyon szívesen benéztünk volna, de amikor ott jártunk, be volt zárva az épület. Egyszer talán bepótoljuk. Büféből-étteremből pont annyi van, amennyire egy ekkora strandnak szüksége van, a kínálat és az árak a szokásosak, bár utóbbiak talán egy árnyalatnyival átlag felettiek.

A strand a vasútállomástól egy köpésre van, a bejárat környékén és a vasúttal párhuzamos úton biztosan le tudsz parkolni, de ha bringával érkezel, vigyázz: feltétlenül használd a bicikliutat, mert a helyiek valamiért nagyon pipák azokra a kerékpárosokra, akik nem akarják kerülgetni a kósza gyalogosokat, és az autók közé merészkednek. Ha rossz ütemben érkezel, még megkapod valami tuloktól, hogy "nem ismered a KRESZ-et." Pont így, ebben a formában.

Én szóltam.

Keleti szabad strand
Balatonföldvár, Somogyi Béla utca

Árak:

Sör 0,5 l 450 Ft-tól
Lángos 450 Ft-tól
Palacsinta 200 Ft-tól

Csatlakozz az I love Balaton 415 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményekről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Bringa Weekend 2015 eredménylista

2015. július 13. 14:41 - I love Balaton
Bringa Weekend 2015 eredménylista

A 2015-ös Bringa Weekend eredménylisája


Balatoni kerékpárút a nagy klasszikus

2015. június 24. 10:45 - Mozgásvilág
Balatoni kerékpárút a nagy klasszikus

Mutatunk egy nagyon klassz balatoni kerékpárút térképet!


Édesség büntetlenül!

2015. május 10. 10:40 - I love Balaton
Édesség büntetlenül!

Edd ezt fagyi helyett bűntudat és plusz kilók nélkül!


A 200 éves felújított pince teraszán várja vendégeit a Veszprémi Pince

Kézműves borkészítés a Veszprémi Pincében, Kötcse településen


Segítünk melyik távot válaszd!

2015. május 4. 15:28 - I love Balaton
Segítünk melyik távot válaszd!

Mire számíthatsz a versenyen!?


Gyors kisokosunk!

2015. május 4. 15:18 - I love Balaton
Gyors kisokosunk!

Mi legyen és mi ne a kerékpárodon


Bringa Weekend pálya leírások

2015. május 4. 15:17 - I love Balaton
Bringa Weekend pálya leírások

A rövid, közép és hosszú táv leírása