Bringa-weekend-hu

Bringa Weekend pálya leírások

2015. május 4. 15:17 - I love Balaton
Bringa Weekend pálya leírások

Íme a pályaútvonalak izgalmas leírása:

Rövidtáv pályaútvonala:

Táv: 25 km
Szintkülönbség: 450 m
Útminőség: aszfalt 12 %,  földút 88 %
Frissitő pont: cél területén
Rajt: 11:15

I love Balaton Bringaweekend rövidtáv pálya leírása:

A rajt után enyhe aszfaltos lejtőn érünk le a Balatonföldvárt Kőrösheggyel összekötő útra. Ez az út majdnem egyenes. Kőröshegyen érjük el a tavalyi pályát, és jön sokak ’kedvence’ felkapaszkodni a szürke marhákhoz a szőlőhegyi úton. Ennek a vége olyan 20%-os….tiszta öröm és vidámság! Utána lejtőn érünk le az egyik mélytalajú részre….ezt elhagyva szőlők mellett jutunk el Szántódig,ahol rákanyarodunk a ’római’ útra. Ezen 250m után lesz a jobb kanyar, ahol kezdődik a ’tánc’! Az eleje csak 3-4%, de 1,5km után átvált a 13-16%-ba. Ez tart olyan 1,5km keresztül. Kisebb lapra érve nyugszik pulzusunk, ha nem tépjük szét a pedált! Persze itt végig emelkedik, csak 1-3%-ban. Persze nem egyszerű, mert lesznek benne 8, illetve 13%-os részek is. 13,5km-nél ágazik el a pálya! Itt megy balra a közép és hosszú, jobbra a rövid! (bár később a hosszú ugye ismét áthalad majd erre és megy tovább a rövid útvonalán)

Tehát innen a rövidtáv: rákanyarodik a liftes pályára, ahol egymás után jönnek a 15-17%os lejtők és emelkedők! A főutat elérve érünk a pálya legmélyebb részére és haladunk át a tavalyi halastós részen, ezért senki sem reklamált, mert jól hűsített! Utána a völgyhíd mellett megyünk fel a gerincre, ez a rész ismét egyforma lesz a másik két távéval.

 

Középtáv pályaútvonala:

Táv: 53 km
Szintkülönbség: 950 m
Útminőség: aszfalt 7 %,  földút 93 %
Frissitő pont: 20 km, 32 km, cél területén
Rajt: 11:10

 

Hosszú táv pályaútvonala:

Táv: 78 km
Szintkülönbség: 1400 m
Útminőség: aszfalt 8 %,  földút 92 %
Frissitő pont: 20 km, 32 km, 52 km, cél területén
Rajt: 11:00

I love Balaton Bringaweekend hosszú táv pálya leírása:

A rajt után enyhe aszfaltos lejtőn érünk le a Balatonföldvárt Kőrösheggyel összekötő útra. Ez az út majdnem egyenes. Kőröshegyen érjük el a tavalyi pályát, és jön sokak ’kedvence’ felkapaszkodni a szürke marhákhoz a Szőlőhegyi úton. Ennek a vége olyan 20%-os….tiszta öröm és vidámság! Utána lejtőn érünk le az egyik mélytalajú részre, ezt elhagyva szőlők mellett jutunk el Szántódig, ahol rákanyarodunk a ’római’ útra. Ezen 250m után lesz a jobb kanyar, ahol kezdődik a ’tánc’! Az eleje csak 3-4%, de 1,5km után átvált a 13-16%-ba. Ez tart olyan 1,5km-en keresztül. Kisebb lapra érve nyugszik pulzusunk, ha nem tépjük szét a pedált! Persze itt végig emelkedik, csak 1-3%-ban. Persze nem egyszerű, mert lesznek benne 8, illetve 13%-os részek is. 13,5km-nél ágazik el a pálya! Itt van frissítő állomás. Itt megy balra a közép és hosszú, jobbra a rövid! (bár később a hosszú ugye ismét áthalad majd erre és megy tovább a rövid útvonalán)

Közép-hosszútáv: az elágazó után lejtőn megyünk át az M7 autópálya alatt. Ezt elhagyva kivágtunk 1km aszfaltot és helyette erdős lejt menet jön 420m hosszban. Aztán aszfalt... a Bálványosi tetőre érve kanyarodunk le erről és megyünk kisebb agyagos és homokos részeken az adótoronyig.  Aztán regeneráló lejt menet, és kisebb hullámok után érjük el Pusztaszemest, ahol megtalálható lesz a második frissítés gyönyöre. A főutat keresztezve jön 1km emelkedő az adótoronyig. Ez kisebb fennsík, hullámok fel-le……ahol tavaly elkanyarodtunk Alman tető felé, ott most egyenesen megyünk és jön technikás lejtő Szólád felé. Szóládon, a lösz pincesoron lesz a fröccs frissítő!!! Mert innentől emelkedik Somogy legmagasabb pontjáig az út! Itt jobbra fordulunk a völgyhíd felé és haladunk a tavalyi ’mumus’ felé a mély erdei rész felé. De, hogy ezt feledjük, jön a legélvezetesebb rész, ereszkedés 2km-ben 12%-os lejtőn a völgyhíd alá hihetetlen kilátással. Elhagyva érünk össze a rövidtáv útjával és megyünk a gerincen Balatonföldvár felé. A Parkerdőt elérve, jobbost fordulunk az rádió átjátszóig, és innen már csak lejt a pálya a célig!

Bringa Weekend 2015 eredménylista

2015. július 13. 14:41 - I love Balaton
Bringa Weekend 2015 eredménylista

A 2015-ös Bringa Weekend eredménylisája


Balatoni kerékpárút a nagy klasszikus

2015. június 24. 10:45 - Mozgásvilág
Balatoni kerékpárút a nagy klasszikus

Mutatunk egy nagyon klassz balatoni kerékpárút térképet!


Édesség büntetlenül!

2015. május 10. 10:40 - I love Balaton
Édesség büntetlenül!

Edd ezt fagyi helyett bűntudat és plusz kilók nélkül!


A 200 éves felújított pince teraszán várja vendégeit a Veszprémi Pince

Kézműves borkészítés a Veszprémi Pincében, Kötcse településen


Segítünk melyik távot válaszd!

2015. május 4. 15:28 - I love Balaton
Segítünk melyik távot válaszd!

Mire számíthatsz a versenyen!?


Gyors kisokosunk!

2015. május 4. 15:18 - I love Balaton
Gyors kisokosunk!

Mi legyen és mi ne a kerékpárodon


Gyakorlatok a jobb technikáért és teljesítményért, 2. rész.

Nem könnyű, de megéri: javíthatod a teljesítményed és a technikád.