Bringa-weekend-hu

A legjobb balatoni lángos nyomában: Fapuma, Balatonföldvár

2013. július 16. 11:53 - Koncz Dávid
A legjobb balatoni lángos nyomában: Fapuma, Balatonföldvár

A földvári kikötő az egész Balaton egyik leghangulatosabb helye. Fura lett volna, ha pont itt nem találunk jó lángosozót, nem is kellett csalódnunk: a Fapumából sokan nyolcasával hordják a cuccot.

Valamit be kell vallanom: Földvárról csak annyit tudtam, hogy ha jó lángost akarok enni, akkor keressem Zsoltit a kikötőben. Mondhatom, nagy segítség, főleg, hogy Zsoltiból van egy pár tízezer ebben az országban, de aztán mégis szerencsém lett: viszonylag gyorsan belefutottam a híres büfébe (követtem egy oda tartó párt).

Rossz az, aki rosszra gondol, de a hely nevére pillantva én valami egészen mást olvastam, mint ami ki van írva. Mert kiírva az van, hogy Fapuma, amit viszont én (a feleségemmel együtt) hirtelen láttam, azt nem írhatom ide. Azért nem olyan nehéz kitalálni, mi lehetett az, mert gyors közvélemény-kutatásunk szerint a környéken elég sokan asszociálnak arra a bizonyos szóra.

Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem a földvári kikötő az egész Balaton egyik leghangulatosabb helye. A fantasztikusan zöld móló és a lágyan ringatózó hajók látványától megszáll a nyugalom, leülsz, és hosszú percekig nem is akarsz megmozdulni. A Fapuma pont a sarkon van, így innen az egész kikötőt látod, ami óriási bónusz a remek lángos mellé. Feltölt, kikapcsol, ésatöbbi.

Zsoltival egyébként nem találkoztunk, mert éppen valami dolga akadt, de a forgalmat elnézve lehet, hogy nem is lett volna ideje ránk. Amíg nem ettél itt, nem nagyon érted, miért hordják egyesek nyolcasával a lángost, de az első falat után mindent megértesz.

Ez a lángos ugyanis jó, mit jó, remek, megéri kivárni érte azt a hosszú sort. Pont olyan roppanós a széle, ahogyan egy jó lángostól elvárod, a belseje pedig omlós és puha. Nem ez a Balaton legnagyobb lángosa, ennek a közelében sincs, viszont egy sima sajtost (ráadásul jóféle sajttal) 500 forint alatt, 430-ért megkapsz, ami ár-érték arányt tekintve az egyik legjobbá teszi a helyet az egész Balatonnál.

Egy jó lángoshoz tényleg semmi más nem kell azon kívül, hogy friss legyen a tészta, frissen süssék meg, és lehetőleg annyi ideig legyen az olajban, ameddig feltétlenül muszáj. A Fapumában ez annyira evidens, hogy talán csukott szemmel is megsütik a lángost, nem tocsog az olajban, élmény minden egyes falat. Ha itt nem mész vissza repetáért, akkor sehol, de nyolcat azért csak óvatosan vállalj be. Mármint egyszerre.

Fapuma Falatozó és Gyorsétterem
8623 Balatonföldvár, Hajóállomás (Somogyi Béla utca)

Nyitva tartás hétfő-vasárnap: 7-22 óra

Csatlakozz az I love Balaton 415 ezres facebookos csoportjához, hogy garantáltan megtudd, hol vannak a legmenőbb helyek a tó körül, és nem maradsz le a legfontosabb hírekről, eseményekről sem. Készülj fel a nyaralásra velünk!

Bringa Weekend 2015 eredménylista

2015. július 13. 14:41 - I love Balaton
Bringa Weekend 2015 eredménylista

A 2015-ös Bringa Weekend eredménylisája


Balatoni kerékpárút a nagy klasszikus

2015. június 24. 10:45 - Mozgásvilág
Balatoni kerékpárút a nagy klasszikus

Mutatunk egy nagyon klassz balatoni kerékpárút térképet!


Édesség büntetlenül!

2015. május 10. 10:40 - I love Balaton
Édesség büntetlenül!

Edd ezt fagyi helyett bűntudat és plusz kilók nélkül!


A 200 éves felújított pince teraszán várja vendégeit a Veszprémi Pince

Kézműves borkészítés a Veszprémi Pincében, Kötcse településen


Segítünk melyik távot válaszd!

2015. május 4. 15:28 - I love Balaton
Segítünk melyik távot válaszd!

Mire számíthatsz a versenyen!?


Gyors kisokosunk!

2015. május 4. 15:18 - I love Balaton
Gyors kisokosunk!

Mi legyen és mi ne a kerékpárodon


Bringa Weekend pálya leírások

2015. május 4. 15:17 - I love Balaton
Bringa Weekend pálya leírások

A rövid, közép és hosszú táv leírása